dijous, 25 d’octubre de 2007

Adresses d'interèsbcn.és cap de setmana
El web bcn.cat us proposa un ampli ventall de propostes per gaudir d'aquest cap de setmana a Barcelona.
Connecteu-vos-hi!

El rebost
Experiments, jocs, dites i receptes

El refredat
Símptomes. Què cal fer per no constipar-se?
Diferències i coincidències amb la grip

http://www.5aldia.es/
Té com a principal objectiu promoure el consum de les fruites i hortalisses entre els infants, així com entre les seves famílies.

http://blocs.xtec.cat/pauvila
Pagina web del col·legi.
Visiteu-la

http://pacoduarte.blogspot.com/
Un amic


Guia de l'Atenció a l'alumnat que pateix malalties prolongades (pdf) Nova publicació del Departament d'Educació que informa dels serveis i programes que hi ha per atendre nens i joves que pateixen malalties que els impedeixen l'assistència al centre escolar durant un període llarg de temps.


La Direcció General de Sanitat i Protecció dels Consumidors de la Comissió Europea presenta el portal Salud-UE (portal oficial de salud pública de la Unión Europea) que ofereix un ampli ventall d'informació i dades sobre questions relacionades amb la salut pública, de manera didàctica i senzilla.


Internet para familias.
Per aprendre a fer servir Internet a la vida quotidiana i, també, com a eina educativa que permeti als pares entendre millor els seus fills. El curs té com a objectiu conèixer els principals usos de la xarxa: creació de blocs, comptes de correu electrònic, pàgines personals...

Capitán Net.

Capitán net és una campanya de sensibiltizació que pretén conscienciar i educar sobre un millor ús de la xarxa, i que defensa la necessitat de protegir els menors i de promoure els seus drets.

Oficina per la No Discriminació

Aquesta oficina té com a objectiu promocionar, difondre i coordinar els programes per a la defensa de tots els drets proclamats en la Declaració Universal de Drets Humans. La seva web recull consultes i queixes formulades per ciutadans i ciutadanes sobre possibles vulneracions dels seus drets i documentació europea referent als drets humans.

Proyecto Aprender

Projecte del "Centro Nacional de Información y Comunicación Educativa"-CNICE- destinat a facilitar informació a totes les persones interessades en les necessitats educatives especials. A la seva web si pot trobar diferents recursos interactius i links a pàgines relacionades amb aquest tema.

Creu Roja Joventut

Ofereix un recull de recursos i consells per prevenir la drogoaddicció i el consum d'alcohol en els joves. La Creu Roja Espanyola publica també el "Taller multimèdia de prevenció d'accidents a la llar", que ofereix bons consells sobre com tenir cura dels fills quan es va de viatge, quan s'utilitzen aparells elèctrics...

Fer els deures amb els nostres fills

Pàgina de l'associació americana PTA que dóna consell sobre com ajudar als nostres fills a l'hora de fer els deures.

Movilizacioneducativa. net

És la pàgina del filòsof Jose Antonio Marina sobre l'educació dels fills, oferint respostes a la pregunta "Què podem fer nosaltres per a ser bons pares?"

Parlem-ne!

La mediació ens proposa cercar una sortida constructiva al conflicte i passar de la confrontació a la cooperació amb la qual tots sortim guanyant.Per què no parlem? La mediació ens demostra que és possible gestionar els nostresconflictes a través del diàleg. Per tant, parlem-ne! Des d'aquesta web es pot enviar la sol·licitud dels serveis de Mediació familiar de la Generalitat de Catalunya.

Famíliaforum.net

Es un portal on trobaràs respostes a les preguntes que et preocupen en relació a la teva vida familiar. És una iniciativa de Fundació Claret entitat no lucrativa que promou els valors i la família com a base d’una societat i d’unes persones madures.

Consell Escolar Municipal de Barcelona i districte.

Nou espai dedicat als pares i mares dins la web del CEM. districte.Conté notícies, fòrums i debats coordinats per l'Institut Municipal de Barcelona. Destaca la secció d'"Assessorament" des d'on es poden fer preguntes a professionals, relacionades amb l'educació dels vostres fills.

Plan Avanza: Hogares conectados

La Secretaria de Estado de telecomunicaciones y para la sociedad de la información del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio ofereix crèdits amb un interés del 0% per financiar a les famílies l'adquisició d'equips informàtics i connexió a internet.

Maltractament entre alumnes

Informació i guia per a les famílies sobre el maltractament entre alumnes(bullying). Pretén divulgar què és, sota quines conductes actua, els indicadors de risc que han de conèixer les famílies i com es pot col·laborar amb l'escola per afrontar-ho.

Educació per a la salut
Orientacions i materials sobre temes de salut per a infants i joves: miniunitats didàctiques, jocs, vídeos, enllaços, preguntes amb resposta...

Joguina segura
Continguts adreçats a pares i mestres sobre les joguines amb consells sobre l'adquisició, el consum i la seguretat. Conté un apartat de joguines adaptades per a nens i nenes amb necessitats educatives especials.

EA GAMES
Pàgina dedicada al món dels videojocs, amb diferents seccions que ofereixen consells als pares que vulguin conèixer millor quins tipus de jocs són els més adequats per als seus fills. A la secció d'etiquetatge s'hi expliquen els símbols que ha de tenir cada videojoc per poder diferenciar-ne el seu tipus de contingut i les edats recomanades. Per a més informació sobre aquesta codificació consulteu també la web d'ADESE( Asociación Española de Distribuidores y Editores de Software de Entretenimiento)

Mira-t'ho bé!
Guia de recursos per a la prevenció de conductes de risc en joves de 12 a 18 anys. Consta d'informació, orientacions i pautes educatives perquè les famílies puguin abordar, de manera preventiva, algunes de les conductes de risc més comunes entre els nois i les noies.

Educar més enllà de l'horari lectiu
Qualitat, coresponsabilitat i equitat en els menjadors escolars, les vacances i les activitats extraescolars. Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FaPaC) i Fundació Catalana de l'Esplai.

La Biblioteca Pública de Girona ha elaborat un ampli recull bibliogràfic sobre diversostemes relacionats amb la psicologia, la salut i els interessos del vostre fill/a. També hi trobareu llibres de contes relacionats amb les dificultats que detecteu en el vostre infant: històries que l'ajudaran a superar el problema per ell mateix.

Anorèxia i bulímia nervioses
Guia per a educadors i educadores en la prevenció dels transtorns del comportament alimentari, per a les famílíes, els docents i els monitors de lleure, menjadors escolars i activitats esportives. La web de l'ACAB -Associació Contra la Anorèxia i la Bulímia- ofereix també informació sobre aquestes dues malalties, adreces i emails de suport per als afectats i la possibilitat de descarregar-se el seu butlletí informatiu: El Mirall , amb informacions renovades periòdicament sobre les activitats de l'associació.

Fills amb paràlisi cerebral
Informacions d'interès per a les famílies amb fills amb paràlisi cerebral.

Fills sords.
Informacions d'interès per a les famílies amb fills sords.

La genètica a l'abast de tothom
Web divulgativa de genètica humana on es recullen els grans avanços científics com el descobriment i la seqüenciació del genoma humà.

Models de documents
Recull de 23 plantilles, exemples i enllaços d'interès, que vol posar a l'abast de tots els pares i les mares que formen part d'una AMPA, eines i recursos que els facilitin el funcionament en català.

...

Drets d'imatgeTota la informació continguda en aquest blog és de domini públic,és d'elaboració pròpia o s'ha obtingut de la xarxa lliurement i no s'usa amb fins lucratius ni comercials. Si hagués algun element que estigués protegit per drets d'autor o d'imatge i no desitges que aparegui aquí, ens ho comuniques i serà eliminat.

Gràcies!!