dimecres, 28 de maig de 2008

Com en una llauna de sardines.
Ja fa cinc anys que augmenta, a poc a poc, el nombre d’alumnes a la nostra escola amb una nova línia.

Primer, havia de ser de forma provisional per fer front a l’augment de la natalitat de Sant Feliu com a conseqüència de la creació de nous barris; després les dues línies es van imposar de forma definitiva.

Aquest fet no hauria d’haver representat cap problema si les instal•lacions de l’escola haguessin sigut les suficients per albergar el doble d’alumnes amb l’espai que requereix el pla d’estudis vigent.

Però no és així, aquests darrers cursos estem veient com augmenten els problemes d’espai, cosa que repercuteix negativament en les condicions d’ impartició de moltes assignatures així com a l’espai del menjador o al d’esbarjo...

El pla d’estudis actual exigeix aules per impartir especialitats o per desdoblar grups i un espai insuficient no ho fa possible amb les condicions que garanteixin una formació de qualitat de la que tant s’està parlant darrerament.

Per aconseguir l’excel•lència a l’educació caldran molts esforços i moltes reflexions. Una part de la societat està carregant gran part de la responsabilitat del fracàs escolar sobre els docents oblidant els grans errors comesos pels que s’han d’encarregar d’establir les línies d’actuació en aquesta matèria.

Un error que es repeteix és la manca de planificació de l’administració que no té en compte el cens de la població, que no preveu les necessitats formatives i els espais per una educació de qualitat, que concerta escoles però a aquestes no els demana que ofereixin més places (les escoles concertades, que tots paguem, no han de renunciar a cap espai per fer incorporar noves línies).

Aquesta manca de planificació repercuteix sens dubte en la qualitat de la formació que reben els nostres nens i nenes a les aules i al menjador.

Els polítics podran dir que a l’escola Pau Vila s’han creat noves places d’educació primària i ho apuntaran com un èxit en la seva gestió però no parlaran de que primer han arribat els nens i després es crearà l’espai per acollir-los.

Només coneixerem la seva mala gestió els que hem estat afectats que ens preguntem, potser ingènuament:

No s’hauria pogut fer bé des del començament?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Segons m´han dit la directora va dir en el consell escolar que els pares i mares que estiguessin tranquils que el proper any no hi haura obres.Home !!!
Dons jo particularment prefereixo les obres a que els nens i nenes del Pau Vila estiguin en condicions poc comodes.

mares i pares de l´escola ha dit...

Lluitarem per una escola nova,no els càpiga dubte.

Drets d'imatgeTota la informació continguda en aquest blog és de domini públic,és d'elaboració pròpia o s'ha obtingut de la xarxa lliurement i no s'usa amb fins lucratius ni comercials. Si hagués algun element que estigués protegit per drets d'autor o d'imatge i no desitges que aparegui aquí, ens ho comuniques i serà eliminat.

Gràcies!!