diumenge, 31 d’agost de 2008

Vacunació sistemàtica contra el virus del papil·loma humà.


La vacuna s'administrarà a un total de 31.000 noies d'entre 11 i 12 anys que el proper curs faran sisè de primària.

El Departament de Salut informa que el darrer trimestre de l'any 2008 començarà la vacunació sistemàtica contra el virus del papil·loma humà (VPH). La vacunació es durà a terme en l'àmbit escolar durant el proper curs 2008-2009, a sisè curs d'educació primària, al qual habitualment assisteixen les noies que tenen entre 11 i 12 anys d'edat.

La infecció pel VPH és una causa necessària, encara que no suficient, per desenvolupar càncer de cèrvix. Cada any es produeixen 256 nous casos (aproximadament un 3% dels tumors en dones) i 90 morts per aquesta malaltia. L'objectiu principal de la vacunació és la prevenció primària del càncer de cèrvix relacionat amb els VPH coberts per la vacuna.

Les vacunes són efectives per prevenir la infecció pels dos tipus principals de VPH oncògens, que són responsables d'aproximadament el 70% de casos de la malaltia. El 30% restant de casos esta produït per tipus no inclosos en la vacuna per als quals no és efectiva.

Per procedir a la vacunació, es faran servir els recursos logístics i sanitaris que ja estan implementats per realitzar la vacunació contra les hepatitis A i B, amb la que s'administrarà simultàniament a les escoles. Ambdues vacunes requereixen 3 dosis. Els pares i mares rebran un fulletó informatiu amb un consentiment informat.
La vacunació no pot substituir la prevenció secundària mitjançant les citologies periòdiques, que caldrà realitzar també en les persones vacunades. També és molt important recordar la importància d'utilitzar preservatiu en totes les relacions sexuals, com prevenció de qualsevol tipus d'infecció de transmissió sexual.

© Generalitat de Catalunya

On puc obtenir-ne més informació?

+ Telèfon 902 111 444 de Sanitat Respon.
+ http://www.caps.pangea.org/index.html
+ http://www.fisterra.com/Salud/1infoConse/virusPapilomaHumano.asp
+ http://www.noticiasdegipuzkoa.com/ediciones/2008/01/16/opinion/d16opi5.887964.php

4 comentaris:

Anònim ha dit...

informeu-vos be abans d´administrar aquesta vacuna a les vostres filles.La millor prevenció es el preservetiu doncs es un virus que unicament es transmet a traves del contacte sexual.D´altre banda es una vacuna que l´unic que fa es enriquir a una multinacional farmaceutica.
Josep Coca

Anònim ha dit...

propongo una charla-coloquio sobre el tema.

Anònim ha dit...

Aqui hi teniu mes informació :
http://www.caps.pangea.org/index.html

Maria ha dit...

La idea de fer una xerrada em sembla perfecte.

Drets d'imatgeTota la informació continguda en aquest blog és de domini públic,és d'elaboració pròpia o s'ha obtingut de la xarxa lliurement i no s'usa amb fins lucratius ni comercials. Si hagués algun element que estigués protegit per drets d'autor o d'imatge i no desitges que aparegui aquí, ens ho comuniques i serà eliminat.

Gràcies!!