dimarts, 28 d’octubre de 2008

Ja tenim aquí la Castanyada

El proper divendres celebrarem la festa de la castanyada a l'escola.

Tots els nens i totes les nenes que vulguin,poden venir disfressats de castanyer o castanyera.

Les mares i pares de l'escola hi esteu convidats a menjar castanyes torrades a partir de les 16h45m.

*******************

El Conte de la castanyera.
http://www.edu365.cat/primaria/contes/
contes_spc/casta/

Un dels costums més característics de la diada de Tots Sants és la castanyada.

La castanya és un dels productes per excel.lència de la tardor.

Fins fa uns anys, la castanyera era un personatge típic que es podia trobar pels carrers dels nostres pobles des dels volts de Tots Sants fins ben aprop de Nadal. Les castanyes es venien torrades, ben calentes i embolicades en paper. Per mesurar la quantitat de castanyes que hom volia adquirir s'utilitzaven torretes de fang.

A l'actualitat, si bé no hi ha castanyeres, a l'època de Tots Sants es poden trobar parades de castanyes torrades en diversos punts de la ciutat, moltes d'elles portades per gent jove, sobretot estudiants, que troben en aquesta activitat la possibilitat d'obtenir uns beneficis econòmics durant uns dies.

A més de les castanyes, hi ha dos menjars típics d'aquesta diada: els panellets i la fruita confitada.Els panellets són un producte de rebosteria casolana, fets amb ametlla, sucre i rovell d'ou, bàsicament.

En els de qualitat inferior, s'hi afegeix una part més o menys gran de boniato o patata. Poden anar coberts o no de pinyons i moltes cases en fan d'especials, segons el seu costum i imaginació, afegint-hi coco, xocolata, etc.

Recepta de panellets
http://www-lsi.upc.es/~farreres/panellets.html

1 comentari:

Anònim ha dit...

un 10 para todos

Drets d'imatgeTota la informació continguda en aquest blog és de domini públic,és d'elaboració pròpia o s'ha obtingut de la xarxa lliurement i no s'usa amb fins lucratius ni comercials. Si hagués algun element que estigués protegit per drets d'autor o d'imatge i no desitges que aparegui aquí, ens ho comuniques i serà eliminat.

Gràcies!!