dijous, 20 de novembre de 2008

25-N.Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

Educar en la igualtat i el respecte és educar contra la violència.

Actualitzat 26.Nov.2008.
M'ho va demanar una mare que no ha volgut donar el seu nom,no importa,aquí tens la cançó.*La violencia en el hogar es la forma más generalizada de maltrato de la mujer en el mundo,independientemente del origen étnico, la educación, la clase social y la religión.*Dia a dia el nombre de dones que sofrixen maltractaments,no només físics, sinó verbals, psicològics, sexuals i laborals, augmenta. Per descomptat, aquests maltractaments no només es donen en l'edat adulta sinó que poden donar-se en qualsevol etapa de la vida d'una dona. I el silenci, per descomptat, no ajuda.

Parlem d'un dret fonamental de qualsevol ésser humà, del dret de poder viure en pau, per això hem d'assegurar-nos que qualsevol tipus d'atac contra les dones sigui castigat amb severitat.

L'educació ha de ser part de la solució. La bona educació, l'educació en valors pot ser element clau a l'hora de solucionar tan greu problema. La societat, com l'educació, no pot ser element passiu de la situació.

El Dia Internacional Per a L'Eliminació de La Violència contra la Dona és alhora un dia trist i emotiu. Trist perquè són moltes les dones que áun sofrixen i esperançador perquè cada dia la societat és més conscient i atorga un major suport a aquestes víctimes.

(+)http://cultura.gencat.net/bpt/actual/docs/violencia.pdfNo és tasca fàcil eradicar els estereotips culturals i socials heretats del tradicional model patriarcal que vinculen a l'home amb la idea de la força i a la dona amb la de la submissió.

Tampoc ha estat fàcil arribar al grau de conscienciació social que existeix avui. Fins a fa relativament poc, la violència en l'àmbit de la parella s'entenia com un problema de portes endins en el qual ningú s'havia d'immiscuir.

Avui, gran part de la societat és conscient que no es pot ni s'ha de mirar cap a altre costat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No es pot ni s'ha de mirar cap a altre costat.

Anònim ha dit...

ACABEMOS CON ESTA LACRA,XD

Anònim ha dit...

yo no considero persona a la que maltrata a otra,sea del sexo que sea.No a la violencia,como tal

Drets d'imatgeTota la informació continguda en aquest blog és de domini públic,és d'elaboració pròpia o s'ha obtingut de la xarxa lliurement i no s'usa amb fins lucratius ni comercials. Si hagués algun element que estigués protegit per drets d'autor o d'imatge i no desitges que aparegui aquí, ens ho comuniques i serà eliminat.

Gràcies!!