dimarts, 2 de desembre de 2008

A la ciutat xinesa.

Tras la celebración de los últimos Juegos Olímpicos, los ojos de medio mundo siguen posados en el país asiático. Para acercarse a la cultura china menos estereotipada, nada como acercarse por la exposición que acaba de inaugurarse en el CCCB.

El CCCB presenta l'exposició "A LA CIUTAT XINESA. Mirades sobre les transformacions d'un imperi" , coproduïda amb la Cité de l'Architecture et du Patrimoine (París), on es va poder veure entre 19 de juny al 19 de setembre de 2008.

La Xina viu, des de fa una dècada, immersa en importants processos de canvi. En aquest procés, les ciutats xineses continuen en una transformació imparable, un procés de construcció i de destrucció que les modifica profundament i amb una rapidesa sorprenent.

L'exposició A la ciutat xinesa. Mirades sobre les transformacions d'un imperi, organitzada per la Cité de l'Architecture et du Patrimoine i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, amb la col·laboració de la Fundació Bancaja, situa aquests canvis en la continuïtat de la història i de la cultura d'aquest país, amb l'objectiu és presentar la realitat de la ciutat d'ahir i d'avui. És també l'ocasió de confrontar aquestes realitats amb l'imaginari xinès i l'occidental, així com amb mecanismes pròxims a la informació o la propaganda.

Els caràcters i els conceptes clau de la civilització xinesa (jardí, escriptura i cultura, terra i home, aigua, fengshui, construcció i destrucció, i família), formen la base per proposar una lectura dinàmica del territori xinès i tot el que afecta a la població actual de més de mil tres-cents milions d'habitants. I entrellaçant amb aquests conceptes, l'exposició presenta sis ciutats com a exemple d'aquestes transformacions urbanes: Suzhou, Xi'an, Chongqing, Canton, Shanghai i Pekín.

L'obra cinematogràfica pren, en aquest context, un relleu especial. Cinc directors de cinema xinesos aporten a l'exposició un punt de vista de cineasta sobre cinc de les ciutats que marquen l'itinerari de l'exposició.

Fins al 22 febrer 2009

dimarts a diumenges d'11 a 20h

Dijous d'11 a 22 h.

Tancat els dilluns no festius

Les taquilles tanquen mitja hora abans del tancament de la sala.

Preu entrada: 4,50€

Entrades combinades per a dues exposicions: 6€ / 4,50€

Entrada reduïda: 3,30€ dimecres no festius i jubilats, estudiants i, també, per visites en grup (mínim 20 persones)

Entrada gratuïta per a menors de 16 anys, Amics del CCCB, Jubilats titulars de la Tarjeta Rosa, aturats, membres d'ICOM i també, el primer dimecres de cada mes.

Drets d'imatgeTota la informació continguda en aquest blog és de domini públic,és d'elaboració pròpia o s'ha obtingut de la xarxa lliurement i no s'usa amb fins lucratius ni comercials. Si hagués algun element que estigués protegit per drets d'autor o d'imatge i no desitges que aparegui aquí, ens ho comuniques i serà eliminat.

Gràcies!!