dimarts, 27 de gener de 2009

30 de Gener.Dia de la Pau i la No violència.Et convidem a conèixer propostes per celebrar aquesta jornada per l'enteniment i per la pau.

L'escola farà un acte manifestant el desig d'agermanament i de pau en tot el món. Al pati de terra gran i faran una lectura de frases en diferents llengües.

En aquests moments de tràgica actualitat internacional és més important que mai recollir reflexions i propostes per recordar que el dret a la pau és un dels drets inalienables de totes les persones i per reivindicar mecanismes no violents per aconseguir-ho.

Aquesta celebració té especial importància als centres educatius, que aprofiten per convertir-se en instruments per la pau i l'enteniment entre persones. A les escoles i instituts de tot l'Estat s'organitzen activitats relacionades amb la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau.

Però també diverses entitats i ONGs programen per a la celebració del "Dia internacional de la Pau i la No violència" actes que conviden a participar a tota la ciutadania. La Federació Catalana d'ONGs per la Pau, per exemple, organitza el proper dijous 22 de gener una conferencia sobre el conflicte a Geòrgia, i el proper divendres 30 de gener es celebrarà un acte commemoratiu de la figura de Gandhi.

Diverses ONGs, com Intermón, han preparat materials per treballar a l'aula. I si tu també vols apropar-te al tema de la pau, tenim una proposta divertida per a aquesta jornada. Mira les animacions seleccionades a Segon Concurs d'Animacions per la Pau , de Fundació per la Pau, que en aquesta edició tenia el lema “Sense armes, un món més segur” i el resultat del qual es va donar a conèixer el passat novembre.


no a la violència i no a les guerres.

no a la violencia y no a las guerras

لا للعنف وليس الحرب

לא אלימות ולא מלחמה

not violence and not war

keine Gewalt und kein Krieg

pas la violence et non la guerre

沒有暴力和沒有戰爭

не насилие, а не война

није насиље, а не рат

Drets d'imatgeTota la informació continguda en aquest blog és de domini públic,és d'elaboració pròpia o s'ha obtingut de la xarxa lliurement i no s'usa amb fins lucratius ni comercials. Si hagués algun element que estigués protegit per drets d'autor o d'imatge i no desitges que aparegui aquí, ens ho comuniques i serà eliminat.

Gràcies!!