dijous, 5 de març de 2009

Dia Internacional de la Dona


El Dia Internacional de la Dona, que es commemora cada 8 de març des de la seva declaració en 1977 per Nacions Unides, és una data símbol de la història.

Una data en la qual dones de tot el món, sigui el que sigui la seva edat, la seva ideologia o condició s’uneixen per a recordar tota una història de lluita a favor del desenvolupament, exigint ser tractades amb el respecte que es mereix qualsevol ésser humà.

Però cent cinquanta i dos anys després de les primeres protestes contra les miserables condicions de treball, les Nacions Unides calculen que, encara que el 40% de la mà d’obra mundial és femenina, només el 3% ocupa llocs de poder. I a pesar que en els últims 25 anys, les dones espanyoles han protagonitzat el major avanç de tota la seva història amb l’aprovació de mesures legislatives que han assegut precedent, encara queda molt per fer.

Per això en aquest dia, el dia de tots, conscients que encara l’atur femení és major que el masculí, que cobren un 28’8% menys les dones que els homes, que cada any la violència de gènere assassina a moltes dones, i a pesar que dels llicenciats que surten de les universitats, el 60% són dones, segueixen encapçalant la llista de contractes temporals.

Les dades de violència de gènere i, concretament, les dades de violència de gènere de persones joves, ens duen a demanar al conjunt de la societat jove que assumim el repte d’acabar amb la violència masclista.

Hem de condemnar socialment als maltractadors.

***
Us presentem un powerpoint amb algunes vinyetes que te realitzades el genial Forges com a homenatge a la dona treballadora, humor real com la vida mateixa.

Forges per la Dona Treballadora

***

3 comentaris:

Sal Troccoli ha dit...

Ho appena smesso di lasciare da parte i miei complimenti come atractibo blog, in modo da Arizona Nord America, il mio saluto e un lungo abbraccio.

Mares i Pares ha dit...

Siamo orgogliosi di vedere qualcuno finora il nostro blog.

Mares i Pares ha dit...

Grazie per il tuo commento

Drets d'imatgeTota la informació continguda en aquest blog és de domini públic,és d'elaboració pròpia o s'ha obtingut de la xarxa lliurement i no s'usa amb fins lucratius ni comercials. Si hagués algun element que estigués protegit per drets d'autor o d'imatge i no desitges que aparegui aquí, ens ho comuniques i serà eliminat.

Gràcies!!