dimecres, 18 de novembre de 2009

Diada per l'Educació Pública


Dimecres, 25 de novembre, a Barcelona
El Marc Unitari de la Comunitat Educativa, del qual forma part la FaPaC, celebra una Diada per l'Educació Pública sota el títol: Increment del Finançament per l'Educació Pública. Més inversió, més cohesió.
L'acte comptarà amb la participació de:
- Sergi Mulero, periodista de l'àrea d'Educació de TV3
- Xavier Bonal, economista i sociòleg, adjunt al Síndic de Greuges de Catalunya per a la defensa dels drets dels infants.
La diada analitzarà i posarà a debat les claus del finançament actual a l'Educació, doncs Catalunya segueix estant a la cua de l'Estat espanyol i de la UE en el percentatge del PIB que inverteix en educació. La mitjana europea és del 6% del PIB.
Tindrà lloc a l'Avinguda Drassanes, 3 de Barcelona
Hora: 19.30 h
Més inversió, més cohesió!

CAL INVERTIR EN EDUCACIÓ:
L'educació és una inversió de futur, però cal que la inversió sigui proporcional a les necessitats. Catalunya està a la cua de l'Estat Espanyol i de la UE en el percentatge del PIB que inverteix en educació.  

Això no pot continuar així. L'educació pública necessita noves construccions, més aules, menys alumnes per classe i més professionals per poder atendre tota la diversitat, cultural i social, que té el seu alumnat.

Un augment considerable de les inversions públiques contribueix a millorar la qualitat i l'equitat de l'educació. És absolutament necessari el compromís del govern d'arribar al 6% del PIB, que és la mitjana europea.

Les prioritats d'un país s'han d'expressar en prioritats pressupostàries i en decisions. Aconseguir a Catalunya que l'educació sigui un eix preferent de les polítiques públiques és necessari fonamentalment per garantir amb els índexs de qualitat adients el dret a l'educació de tota la ciutadania, per créixer com a mínim com ho ha fet la seva població. Defensar la inversió pública en educació és la millor eina per créixer i millorar. En definitiva, per fer del dret a l'educació un instrument de futur i de millora social de la qualitat de vida de les persones.

Cal considerar que l'Educació és un valor estratègic i és una de les millors fórmules per evitar que la crisi aguditzi, sobretot, les desigualtats i la vulnerabilitat dels drets dels sectors socials, més desfavorits. Apostar per l'educació i la formació de les persones ens pot permetre sortir millor d'aquesta situació crítica, i és la millor inversió de futur.

La millora del finançament ha de servir també prioritàriament per a què el sistema educatiu català progressi, per establir mesures estratègiques per la millora de la qualificació de les persones, per tenir mesures per l'equitat i la inclusió social, i per a la creació de talent. Per avançar ens cal el ferm consens polític necessari per dotar del 6% del PIB el pressupost per a l'Educació de Catalunya, en el marc d'una millora substancial del finançament dels serveis públics del país.

Drets d'imatgeTota la informació continguda en aquest blog és de domini públic,és d'elaboració pròpia o s'ha obtingut de la xarxa lliurement i no s'usa amb fins lucratius ni comercials. Si hagués algun element que estigués protegit per drets d'autor o d'imatge i no desitges que aparegui aquí, ens ho comuniques i serà eliminat.

Gràcies!!