dilluns, 16 de novembre de 2009

Més autoritat per als directors


Els decrets d'autonomia i de direcció dels centres educatius públics amb què ha començat a treballar la conselleria d'Educació en el marc de la nova llei d'educació de Catalunya (LEC) preveuen que els directors passin a ser "autèntics caps de personal", tant a l'hora de definir plantilles que s'ajustin al projecte educatiu del centre escolar com pel que fa a la potestat d'imposar sancions al professorat.

La sequera de vocacions per dirigir una escola pública o institut no ha deixat d’agreujar-se en els últims anys. Al creixent nombre de designacions a dit per part d’Educació per poder fer front a la falta de voluntaris s’hi afegeix que, de les prop de 2.000 vacants que s’han hagut de cobrir en els tres últims cursos, només hi va haver més d’un candidat en un 3% dels casos.


  1.  Els directors podran crear classes amb alumnes d’edats diverses. El Periódico
  2. La conselleria preveu acreditar docents per exercir de gestors. El Periódico
  3. Els encarregats de centres volen més autoritat i menys paperassa. El Periódico
  4. Els problemes. El Periódico
  5. Els directors podran sancionar els mestres. Avui
  6. Els directors de les escoles catalanes actuaran com a caps de personal. La Malla.cat
  7. Educación dará más poder y sueldo a los directores de escuela, que trabajarán por objetivos. El País

Drets d'imatgeTota la informació continguda en aquest blog és de domini públic,és d'elaboració pròpia o s'ha obtingut de la xarxa lliurement i no s'usa amb fins lucratius ni comercials. Si hagués algun element que estigués protegit per drets d'autor o d'imatge i no desitges que aparegui aquí, ens ho comuniques i serà eliminat.

Gràcies!!