dijous, 27 de gener de 2011

30 de gener.Dia Escolar de la No-violència i la Pau

El proper diumenge 30 de gener, a partir de les 17 h, la plaça de la Vila acollirà diferents activitats per commemorar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau. A partir de diversos tallers i espectacles per la pau es treballarà la sensibilització ciutadana i, especialment, la dels infants sobre els conflictes i la violència arreu del món. A l'inici dels actes es farà la gimcana de la pau. Aquesta jornada està organitzada per l'Associació cultural Calaix de Sastre i l'Ajuntament a través del Consell Solidari.


El Dia Escolar de la No-violència i la Pau va ser declarat per primera vegada el 1964.


Sorgeix d'una iniciativa pionera, no governamental, independent, i voluntària d'Educació No-violenta i pacificadora del professor i poeta Llorenç Vidal.
El seu objectiu és l'educació en i per la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau.
En aquest dia, les escoles es converteixen en instruments de pau i enteniment entre persones de diferent formació, raça, cultura i religió.No tenemos de olvidar que la escuela es un reflejo de una sociedad con la que comparte defectos, pero en ella también se educa para la vida y se busca desarrollar en los alumnos las capacidades y competencias necesarias para una participación social activa.
Por todo ello, hemos de contribuir, a través de la educación, a la concienciación de todos en la construcción de un mundo mejor, un mundo más justo y más humano que permita que todos los individuos tengan la misma oportunidad de desarrollar plenamente sus facultades en el seno de una sociedad democrática, libre, justa, responsable y en paz.

Drets d'imatgeTota la informació continguda en aquest blog és de domini públic,és d'elaboració pròpia o s'ha obtingut de la xarxa lliurement i no s'usa amb fins lucratius ni comercials. Si hagués algun element que estigués protegit per drets d'autor o d'imatge i no desitges que aparegui aquí, ens ho comuniques i serà eliminat.

Gràcies!!