dimecres, 9 de març de 2011

Dimecres de cendra


El Dimecres de cendra és el primer dia de la Quaresma en el calendari catòlic. Esdevé 46 dies abans de Pasqua,es considera que la Quaresma té 40 dies de durada, no es compten els diumenges. Dura 7 setmanes.Aquest dia pot variar anualment segons es celebri la Pasqua que ha de coincidir amb el primer diumenge després de la primera lluna plena de primavera. Per tant el Dimecres de Cendra pot variar entre el 4 de febrer i el 10 de març.

Hi hagué el costum, molt estès a Catalunya i avui perdut quasi totalment,a l'escola,algunes mares estan intentant mantenir aquesta tradició de sortir a la tarda a fer una berenada al camp, on es feia després l'enterrament de la sardina.

Drets d'imatgeTota la informació continguda en aquest blog és de domini públic,és d'elaboració pròpia o s'ha obtingut de la xarxa lliurement i no s'usa amb fins lucratius ni comercials. Si hagués algun element que estigués protegit per drets d'autor o d'imatge i no desitges que aparegui aquí, ens ho comuniques i serà eliminat.

Gràcies!!