divendres, 27 de maig de 2011

Festa Gegantera


El proper diumenge 29 de maig tindrà lloc la tradicional Trobada Gegantera de commemoració de l’aniversari de la designació al 2001 de Sant Feliu de Llobregat com a Ciutat Gegantera, que enguany adquireix una significació especial en escaure, també, el seu 10è aniversari . Per aquesta raó, les dues colles organitzadores d’aquesta trobada, la Colla de Geganters de Sant Feliu de Llobregat i la Colla de Geganters, Geganteres i Grallers de l’Agrupació Cultural Folklòrica, han programat una trobada gegantera plena d’activitats, que van presentar el passat dimarts a l’Auditori del Palau Falguera. Les activitats començaran el dissabte 28 de maig a partir de les 17 h, hi hauran deu parades de tallers infantils a la plaça de la Vila, on es faran diverses iniciatives per a difondre les figures més característiques de la tradició gegantera santfeliuenca. Posteriorment, a les 20.30 h, es farà la retransmissió de la final de la Champions League entre el Barça i el Manchester a la sala del teatre del Casino, amb una pantalla gegant i una barra de bar. Després del partit, a la mateixa sala hi haurà una revetlla popular.
El diumenge 29 de maig, de 9 a 10.30 h, serà el torn de la plantada de Gegants al parc Nadal, i a les 10.30 h hi haurà novament tallers infantils a la plaça de la Vila. A les 11.30 h tindrà lloc la cercavila de Grallers de la plaça de la Vila al parc Nadal i, a les 12 h, es farà la cercavila de Gegants pels carrers de la ciutat amb la participació dels gegants Treball i Cultura de l'Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya. El recorregut passarà pel parc Nadal, el carrer de Dalt, el passeig Nadal, la plaça de l'Estació, el passeig Bertrand, el carrer Pi i Margall i finalitzarà a la plaça de la Vila. Enllà, es batejarà a la nova gegantona Espriueta, feta per l’AMPA del Salvador Espriu amb motiu del seu 25è aniversari. La gegantona Espriueta ha estat dissenyada per Ezequiel Tejero i construïda per Sarandaca, i al seu bateig oficiaran com a padrins els gegants Guillem i Violant. A continuació, cap a les 12.50 h, la Colla de Campaners de Sant Feliu de Llobregat tancarà els actes commemoratius del desè aniversari amb el repic de campanes.  
http://www.santfeliu.net

Drets d'imatgeTota la informació continguda en aquest blog és de domini públic,és d'elaboració pròpia o s'ha obtingut de la xarxa lliurement i no s'usa amb fins lucratius ni comercials. Si hagués algun element que estigués protegit per drets d'autor o d'imatge i no desitges que aparegui aquí, ens ho comuniques i serà eliminat.

Gràcies!!