dimarts, 20 de gener de 2015

XERRADA INFORMATIVA "Per què dir NO a la LOMCE" 20 DE GENER

Hola famílies,
Encara que som conscients de que la informació us arriba molt justa de temps, us volem avisar, que avui dimarts 20 de gener de 18 a 20 h, hi haurà una xerrada sobre la LOMCE. Es farà a l' Institut Baldiri Guilera (c.Mestre Vigo i Garreta, 1) El Prat de Llobregat.

Quatre comunitats demanen l'ajornament de la LOMCE 

(text del blog AMPA Salvador Espriu) 
Durant un curs, per a l'ESO i Batxillerat
Catalunya, Andalusia, Astúries i Canàries han demanat al govern cenytral que ajorni durant un any l'aplicació de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) a l'educació secundària i el batxillerat. El motiu, la manca de temps per adaptar els canvis als continguts que cada comunitat regula. Així mateix han criticat l'aprovació precipitada en el passat Consell de Ministres del dia 26 i indiquen que encara no en coneixen el contingut.
Segons aquestes comunitats, en el millor dels casos es requereixen nou mesos de tràmit i pràcticament no hi ha temps abans que comenci el curs 2015-2016. Només en tramitació administrativa calen entre cinc i sis mesos, segons els càlculs del conseller d'educació andalús, Luciano Alonso: "Suponemos que responde a una estrategia para que pase desapercibida y tratar de silenciar el malestar por la falta de consenso". A banda d'això, hi ha la feina tècnica d'adaptar el currículum de 116 assignatures, asseguren els responsables d'Andalusia i Astúries.
Els consellers d'aquestes quatre comunitats també en critiquen la manera en què (no) han estat informats ni saber quina dotació pressupostària comptarà. "Nos hemos enterado por la prensa de la aprobación del decreto, sin pasar por la Conferencia Sectorial de Educación", denuncien. La Conferència Sectorial és un organ en el qual hi estan representades les comunitats a més a més del Ministeri d'Educació. La propera reunió de la Conferència Sectorial està prevista per al 14 de gener

Drets d'imatgeTota la informació continguda en aquest blog és de domini públic,és d'elaboració pròpia o s'ha obtingut de la xarxa lliurement i no s'usa amb fins lucratius ni comercials. Si hagués algun element que estigués protegit per drets d'autor o d'imatge i no desitges que aparegui aquí, ens ho comuniques i serà eliminat.

Gràcies!!