dimecres, 24 de juny de 2015

XERRADA TALLER LA SALUT

Hola famílies, us volem fer arribar una informació d'una activitat que es va fer a l'escola, perquè creiem que us pot resultar interessant conèixer-la, i poder-la compartir amb els vostres fills/es.

XERRADA-TALLER  “LA SALUT”
17/JUNY/2015

Durant aquesta jornada els nens de cinquè han rebut informació per part de la pediatra Montse Delgado, del CAP Rambla de Sant Feliu de Llobregat, dels principals factors implicats en la salut i dels hàbits de vida saludables.
També s´ha portat a terme un taller de reanimació cardiopulmonar (RCP) básica, on després d´una part teòrica, els alumnes han pogut fer pràctiques amb els seus ninos de peluix i visualitzar un video de rcp que es va difondre per la televisió a la població general del Regne Unit.
A la tercera part de la jornada la Nuria Lorente, enfermera de la Vall D´Hebrón, els ha relatat la seva historia personal. El seu fill de 2 anys va ser transplantat de cor  al any de vida. Els hi ha explicat com va ser el moment del neixement i la seva primera hospitalització, l´espera del transplant i el moment en que va arribar i com es va dur a terme tot el procés. Després també un video ha reforçat l´importància d´estar sensibiltzats per la donació d´òrgans.
La jornada ha finalitzat de forma més lúdica amb un video fet a Còrdoba i englobat dins del marc de l´iniciativa “Nens Salvant Vides”, on la música i el ball reforcen els pasos de la RCP.

Esperem que aquesta acció doni pas a altres tallers de reanimació cardiopulmonar a  les escoles de Sant Feliu a través del Programa de “Nens Salvant Vides”, que preten que el nostres fills d´avuí i que serán els adults del demà puguin estar preparats per enfrontar-se i canviar el pronòstic vital de les persones que pateixen una mort sobtada d´origen cardiac fora de l´àmbit sanitari. 

Drets d'imatgeTota la informació continguda en aquest blog és de domini públic,és d'elaboració pròpia o s'ha obtingut de la xarxa lliurement i no s'usa amb fins lucratius ni comercials. Si hagués algun element que estigués protegit per drets d'autor o d'imatge i no desitges que aparegui aquí, ens ho comuniques i serà eliminat.

Gràcies!!